Chestionar on-line pentru părinți

  • La nivelul Școlii Gimnaziale Nr. 5, în perioada 2-12 decembrie 2020, a fost aplicat părinților elevilor unității noastre de învățământ un chestionar cu scopul de e eficientiza activitatea on-line desfășurată în această perioadă.  La chestionar au răspuns 135 de părinți ai căror copii sunt înscriși în clasele primare și 129 de părinți ai căror copii frecventează cursurile  gimnaziale.
  • Studiul realizat la nivelul scolii arată că cei mai mulți dintre părinți au o atitudine pozitivă cu privire la educația on-line și doresc implementarea instrumentelor digitale și după ce copiii vor reveni la școală. Majoritatea  părinților consideră că sistemul educațional trebuie să fie pregătit din punct de vedere digital pentru situațiile excepționale (ninsori masive, epidemii). Sunt și părinți care susțin predarea online combinată cu predarea în clasă, dar cei mai mulți dintre aceștia doresc reîntoarcerea copiilor la școală, pentru participarea la cursuri în sistem față în față.  Pe de altă parte, sondajul relevă greutățile cu care se confruntă părinții în această perioadă în care școlile sunt închise, între care adaptarea programului în funcţie de nevoile copilului și găsirea unei metode de a ține copiii ocupaţi.
  • Dintre propunerile părinților pentru optimizarea activității didactice, menționăm: desfășurarea  orelor de curs într-o manieră interactivă, cât mai atractivă, întrucât  conținutul prezentat fără interes are ca efect o reacție de respingere și dezinteres din partea elevilor; utilizarea unei singure platforme de lucru; dotarea cu echipamente de lucru mai performante; aplicații practice combinate cu teoria; implicarea cât mai activă atât a cadrelor didactice, cât și a elevilor.

Iată analiza chestionarului:

Analiză chestionar învățământ primar
Analiză chestionar învățământ gimnazial

Etichete:

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut