Olimpiada Județeană de Matematică - 8 martie 2025

Rezultate finale:

Rezultate:

Repartiție:

ANUNȚ

Etapa județeană a Olimpiadei Naționale de Matematică se desfășoară în data de 08.03.2025, începând cu ora 9:00.

Intrarea elevilor în săli se va face începând cu orele 8:15. Elevii calificați pentru aceasta etapă vor avea asupra lor carnetul de note vizat/cartea de identitate.

După ora 8:45 nu mai este permisă intrarea elevilor în centrul de concurs.

La toate clasele, proba scrisă are durata de 3 ore, pentru etapele locală și județeană/a sectoarelor municipiului București.

În situații justificate (de exemplu, întrebări legate de formularea subiectelor), Comisia de organizare corespunzătoare etapei respective poate extinde timpul de desfășurare cu cel mult 30 de minute.

Se interzice elevilor să introducă în săli ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete şi alte asemenea obiecte, candidaţii având obligaţia de a lăsa obiectele menţionate în spațiul dedicate acestui scop, stabilit de comisia din unitatea de învăţământ în acest scop.

Elevii care refuză depozitarea obiectelor menţionate în spațiul stabilit de comisie în acest scop nu sunt primiţi în concurs.

Se interzice elevilor  să aibă, în săli, asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălţăminte, în penare şi alte asemenea obiecte ori în băncile în care sunt aşezaţi în săli orice fel de lucrări: manuale, cărţi, culegeri, formulare, memoratoare, notiţe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidaţi etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.

Se interzice elevilor să aibă, în sălile de concurs, asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălţăminte, în penare şi alte asemenea obiecte sau în băncile în care sunt aşezaţi în sălile de examen telefoane mobile, căşti audio, precum şi orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare/care permite conectarea la internet/la reţele de socializare, care ar putea fi utilizate în rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare cu alţi candidaţi/asistenţi din unitatea/unităţile de învăţământ/centrul/centrele de examen sau cu exteriorul.

Se interzice candidaţilor să comunice între ei sau cu exteriorul, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.

Încălcarea regulilor menţionate va fi considerată fraudă/tentativă de fraudă, iar candidaţii respectivi sunt eliminaţi din concurs, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu.

Informații:

Subiectele, baremele și rezultatele se vor afișa:

Contestațiile se depun LUNI, 10 martie 2025, între orele: 9-12 la secretariatul Școlii Gimnaziale Nr. 5, Rm. Vâlcea

Notă: Contestațiile se fac pe probleme de către:

  • Candidat (dacă are peste 18 ani)
  • Părinte/ tutore legal (pentru minori)

CRITERIUL DE CALIFICARE PENTRU ETAPA NAȚIONALĂ A

OLIMPIADEI NAȚIONALE DE MATEMATICĂ

Extras din REGULAMENTUL SPECIFIC PRIVIND ORGANIZAREA ȘI DESFĂȘURAREA OLIMPIADEI NAȚIONALE DE MATEMATICĂ, nr. 24214/16.01.2025

  1. Stabilirea numărului de locuri pentru etapa națională

ART. 12

  • Un elev se poate califica la etapa națională a ONM numai dacă la etapa județeană a obținut  un punctaj minim de 14  puncte din punctajul general maxim posibil de 28 de puncte, respectiv 50 % din punctajul general maxim.

 (2) În vederea constituirii loturilor județene/ale municipiului București, pentru etapa națională a ONM:

(a) se atribuie câte un loc pentru fiecare an de studiu/clasă și pentru fiecare județ/sector al municipiului București, în total 47 de locuri/an de studiu/clasă la nivel național; locul este atribuit primului clasat la anul de studiu/clasa din județ/sectorul municipiului București în clasamentul final al etapei județene/a sectoarelor municipiului București a ONM, cu respectarea condiției de punctaj minim de calificare; în cazul în care la nivelul județului/sectorului municipiului București nu există participanți care să întrunească această condiție, locurile astfel disponibilizate vor fi adăugate la locurile suplimentare prevăzute la lit. (b).

(b) se atribuie un număr de 43 de locuri suplimentare la nivel național/an de studiu/clasă, atribuirea locurilor realizându-se în ordinea descrescătoare a punctajelor obținute conform clasamentului național realizat după finalizarea etapei județene/a sectoarelor municipiului București și după atribuirea locurilor prevăzute la lit. (a). Dacă, în urma realizării clasamentului național, există mai mulți elevi cu același punctaj, atunci vor fi cuprinși toți elevii cu acest punctaj. În situații excepționale poate decide președintele și președintele executiv al Comisiei centrale, în baza criteriilor de departajare cuprinse la aliniatul (4).

(3) În condițiile în care, pentru un an de studiu/clasă la nivel național, sunt doi sau mai mulți elevi care au obținut punctajul general maxim posibil (28 pe puncte), toți acești elevi vor avea atribuite locurile în loturile județelor/sectoarelor municipiului București, prevăzut la alin. (2), lit. (a), iar ceilalți pe locurile suplimentare ale anului de studiu/clasei, prevăzute la alin (2), lit. (b), scăzând astfel proporțional numărul de locuri acordate la litera (b).

(4) În situația în care cel puțin doi elevi din același județ/ sector al municipiului București s-au clasat pe locul I la etapa județeană/a sectoarelor municipiului București cu punctaje generale egale (mai mici de 28 de puncte), la același an de studiu/clasă, în vederea stabilirii elevului cu drept de participare la etapa națională, se aplică criterii de departajare. Departajarea se face după următoarele criterii, în ordine:  numărul problemelor notate cu 7 puncte, numărul problemelor notate cu 6 puncte, punctajul obținut la problema cel mai puțin rezolvată la clasa respectivă, la nivel de județ, punctajul de la etapa locală. Dacă egalitatea persistă și după aplicarea succesivă a tuturor acestor criterii, elevii dintr-un județ/sector al municipiului București vor participa la o probă de baraj, organizată la nivelul județului/sectorului municipiului București. Subcomisia de evaluare din județul/sectorul municipiului București de proveniență a elevilor va elabora subiectele și baremele pentru proba de baraj, iar subcomisia de soluționare a contestațiilor din județul/sectorul municipiului București de proveniență a elevilor va realiza evaluarea lucrărilor. Elevul care obține punctajul cel mai mare la proba de baraj va avea dreptul de a reprezenta județul/sectorul la etapa națională, pe locul care revine acestuia, în conformitate cu prevederile alin. (2), lit. (a).

Cerere contestație:

Sari la conținut