Concursul Național ,,Pedagogia Matematicii”

Rezultate:

SUBIECTE, SOLUŢII ŞI BAREME :

Repartiție:

ANUNȚ

Etapa județeană a Concursului Național ,,Pedagogia Matematicii” se desfășoară în data de 08.03.2025, începând cu ora 9:00.

Intrarea elevilor în  săli se va face începând cu orele 8:15. Elevii calificați pentru aceasta etapă vor avea asupra lor carnetul de note vizat/cartea de identitate.

După ora 8:45 nu mai este permisă intrarea elevilor în centrul de concurs.

          La toate clasele, proba scrisă are durata de 3 ore, pentru etapele locală și județeană/a sectoarelor municipiului București.

          În situații justificate (de exemplu, întrebări legate de formularea subiectelor), Comisia de organizare corespunzătoare etapei respective poate extinde timpul de desfășurare cu cel mult 30 de minute.

          Se interzice elevilor să introducă în săli ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete şi alte asemenea obiecte, candidaţii având obligaţia de a lăsa obiectele menţionate în spațiul dedicate acestui scop, stabilit de comisia din unitatea de învăţământ în acest scop.

          Elevii care refuză depozitarea obiectelor menţionate în spațiul stabilit de comisie în acest scop nu sunt primiţi în concurs.

          Se interzice elevilor  să aibă, în săli, asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălţăminte, în penare şi alte asemenea obiecte ori în băncile în care sunt aşezaţi în săli orice fel de lucrări: manuale, cărţi, culegeri, formulare, memoratoare, notiţe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidaţi etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.

          Se interzice elevilor să aibă, în sălile de concurs, asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălţăminte, în penare şi alte asemenea obiecte sau în băncile în care sunt aşezaţi în sălile de examen telefoane mobile, căşti audio, precum şi orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare/care permite conectarea la internet/la reţele de socializare, care ar putea fi utilizate în rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare cu alţi candidaţi/asistenţi din unitatea/unităţile de învăţământ/centrul/centrele de examen sau cu exteriorul.

          Se interzice candidaţilor să comunice între ei sau cu exteriorul, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.

          Încălcarea regulilor menţionate va fi considerată fraudă/tentativă de fraudă, iar candidaţii respectivi sunt eliminaţi din concurs, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu.

Informații:

Subiectele, baremele și rezultatele se vor afișa:

Extras din REGULAMENTUL SPECIFIC PRIVIND ORGANIZAREA ȘI DESFĂȘURAREA Concursului Național „Pedagogia Matematicii”, nr. 24219/16.01.2025

Evaluarea lucrărilor și premierea

 Art. 14.

(1)  Pentru toate clasele, punctajul maxim posibil al unei lucrări este de 60 de puncte.

(2)  Pentru clasele IX-X, punctajul maxim posibil al fiecărei probleme este de 15 puncte.

(3) Pentru clasele XI-XII, punctajele maxime posibile sunt: 30 de puncte pentru Subiectul I (Matematică), 10 puncte pentru Subiectul al II-lea (Aritmetică) și 20 puncte pentru Subiectul al III-lea (Metodică).

(4) Evaluarea pe baza baremului de corectare și notare se înregistrează în borderourile de evaluare, separat pentru fiecare evaluator.

(5) Evaluarea lucrărilor se face pentru fiecare problemă de către o echipă formată din 2 profesori. Fiecare evaluator acordă, pentru fiecare problemă, un punctaj număr întreg. Punctajul final al unei lucrări este reprezentat de media aritmetică a punctajelor finale acordate de cei doi corectori. Dacă  diferența între punctajele acordate de cei doi evaluatori ai aceleiași probleme este strict mai mare de 2 puncte, președintele subcomisiei de evaluare, nominalizează alți doi profesori evaluatori pentru recorectarea  problemei la care a apărut diferența de notare mai mare de 2 puncte. După finalizarea recorectării problemei, notele acordate de fiecare dintre cei patru evaluatori, se trec pe lucrare, iar evaluatorii se semnează. Vicepreședintele subcomisiei de evaluare calculează nota finală din cele 4 (patru) note,    după eliminarea celor două note/valori extreme, ca medie aritmetică cu două zecimale fără rotunjire, a celor două note/valori rămase.

(6) În cazul în care două sau mai multe lucrări au același punctaj, subcomisia de evaluare va departaja cele două  lucrări după următoarele criterii:

  • la clasele IX-X: criteriile de departajare sunt, în ordine: punctajul obținut la problema 3, urmat de punctajul obținut la problema 4;
  • la clasele XI-XII: criteriile de departajare sunt, în ordine: punctajul obținut la Subiectul I (Matematică), urmat de punctajul obținut la Subiectul al III-lea (Metodică).

(7) dacă egalitatea persistă comisiile de organizare ale etapei pot decide alte criterii de departajare

Art. 15.

  • După finalizarea probei scrise, Comisia de organizare și evaluare a etapei va afișa subiectele și baremele, la avizierul unității de învățământ.
  • Evaluarea lucrărilor se realizează după finalizarea probei scrise și se încheie cu afișarea rezultatelor elevilor, cu respectarea prevederilor de protecție a datelor
  • În cadrul concursului la etapa județeană nu există prevăzută o etapă a contestațiilor, astfel punctajul acordat de subcomisia de evaluare, rămâne
  • Distincțiile oferite la fiecare an de studiu/clasă sunt: premiul I, premiul al II-lea, premiul al III- lea și mențiuni, în ordinea descrescătoare a punctajelor obținute. Numărul de mențiuni ce se pot acorda la fiecare an de studiu/clasă reprezintă maximum 15% din numărul participanților la anul de studiu/clasa respectivă, rotunjit la numărul întreg imediat superior, în cazul unui număr fracționar, cu respectarea ierarhiei valorice, excepție făcând situațiile în care doi sau mai mulți participanți obțin același punctaj, fără posibilitatea de departajare, caz în care comisia poate decide acordarea aceleiași distincții pentru punctaje
Sari la conținut